Results 1 to 18 of 18

Thread: new boat broken

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default new boat broken

    Okay I was running a lot of full throttle and the boat stop. Got it out of the pond unplugged then turned it back on off in the water as soon as I put a load on it nothing. Is this a bad ESC. Boats a day old.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    VA
    Posts
    3,061

    Default

    Possibly ran the batteries low and the low voltage cutoff was kicking in when the batteries were put under a load. How long did you run her for? Try charging up the packs and running her again.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    Five min roughly. Its programmed to slow down that never happened?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    FL
    Posts
    949

    Default

    bad solder connections may be.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    Five min roughly. Its programmed to slow down that never happened?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    Sorry for the double reply....I mean it could be, that wouldn't explain that unplugging and re plugging. I guess it could
    Last edited by gbrown2210; 06-29-2013 at 09:22 AM.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    MA
    Posts
    1,876

    Default

    Recharge your batteries and try it again

  8. #8
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    So I charged the 2x lipo 2s 5000 as requested and same thing happened. Heres whats going on. When you hit the throttle and then let the prop stop, and hit the throttle the motor starts cogging. It may or may not start or get past that point if you turn the prop by hand and then throttle again it runs.....repeat repeat. Could this be a loose bullet problem?

  9. #9
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    FL
    Posts
    337

    Default

    Are the motor/esc bullets the stock 3.5mm still? Or have you changed to bigger?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    FL
    Posts
    949

    Default

    Push/pull on your motor wires, still sounds like a bad connection since you stated that the motor is cogging.
    also try and run it with no lipo cut off on the esc.

  11. #11
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    I checked them. Here's the thing when it died in the water last night the servo stopped too. Unplugging and re plugging wouldn't have anything to do with the rx/tx. I took a ESC from the hobby shop no longer cogging

  12. #12
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    FL
    Posts
    949

    Default

    so its working ok now?

  13. #13
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    And my question to the world and Darin you helped design the MG is the dynamite ESC all that much better?

  14. #14
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default and again

    now my receiver quit working. the motor if you pull the trigger to fast it starts and stops what the heck is going on:bash

  15. #15
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    nj
    Posts
    4,288

    Default

    Did you have any water in the hull after you ran it ?
    ? ONLY IF THEY WORK

    My youtube videos.http://www.youtube.com/user/61manx?feature=mhee

  16. #16
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    None....not a drop. I put a different receiver in, motor still does the same thing.

  17. #17
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Ny
    Posts
    17

    Default

    Check the batteries in the remote . If nothing make the call for service . When I called for my blackjack the people were outstanding

  18. #18
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    ar
    Posts
    18

    Default

    They are awesome sent me the MG system Im painting the boat now so it will be a while before it runs again.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •