Results 1 to 26 of 26

Thread: HELP PLEASE mystic leo 3674

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default HELP PLEASE mystic leo 3674

    hey everyone i am in desperate need of some advice and help. i have a pro boat mystic 29 that i put a leopard 3674 2200kv motor in, also a hobbywing seaking 120amp esc, and a octura sharpened and balanced m445 prop and i am running it on 4S. so here is my problem...when im accelerating at about half throttle the boat is fine but as soon as i give it full throttle the boat majorly picks up power but only for a split second then the boat will only do the half throttle speed as if the power was suddenly cutout. why cant i hold full power without the boat cutting off to half power? please help

  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    It is your Low voltage cutoff. Do you know where it is set at? I turn mine off,but you need to pay attention to time running then.Seaking are god aweful for this.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    Why would my low voltage affect whether or not I have full power or not. The batteries are full and I have alarms that go off when my batteries are low. How do I turn the low voltage off?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    The controller intentionally cuts power so that you will bring the boat in and save your lipo's. You have to go over the programming to turn it off. I have that info right here if you do not.Do you have the program box or going with beeps.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    Do not have program box....have no info never programmed ESC before...any info would be greatly appreciated

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    Ok give me a few minutes and I'll see if the instr are online somewhere. If not I'll have to brief you.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

  8. #8
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    Thanks a bunch...OK now that I am programming.....what should my timing be on this setup as well as my other setup...a impulse 31 Leo 4074 2200kv 6S m440?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    We should know what the wind of the motor is.It will be either a D wind or a wye wind.5-7 for D and 11-15 for wye.That thing should move well.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    tx
    Posts
    1,279

    Default

    That setup won't last long on 6s. Put a m445 prop on 4s and your impulse will run 50+ which is more than that hull likes.
    white geico w/2200kv 3674 leopard 53.5mph 4s2p, geico w/ 1800kv outrunner 52mph on 4s2p, genesis w/2200kv castle 53.8 on 4s2p, impulse 31 w/2200kv castle, stock p1 and ul-1

  11. #11
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    tx
    Posts
    1,279

    Default

    Also, check your packs to make sure one doesn't have a bad cell causing the lv to cut in.
    white geico w/2200kv 3674 leopard 53.5mph 4s2p, geico w/ 1800kv outrunner 52mph on 4s2p, genesis w/2200kv castle 53.8 on 4s2p, impulse 31 w/2200kv castle, stock p1 and ul-1

  12. #12
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    Aw crap I didn't see that 6s.I don't even do that.

  13. #13
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    I see a 2150kv that is 2Y wind.I run my Castle 2200kv on 4s and an occasional 5s run.M445 or M645 prop.

  14. #14
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Fl
    Posts
    762

    Default

    Quote Originally Posted by rhengst22 View Post
    hey everyone i am in desperate need of some advice and help. i have a pro boat mystic 29 that i put a leopard 3674 2200kv motor in, also a hobbywing seaking 120amp esc, and a octura sharpened and balanced m445 prop and i am running it on 4S. so here is my problem...when im accelerating at about half throttle the boat is fine but as soon as i give it full throttle the boat majorly picks up power but only for a split second then the boat will only do the half throttle speed as if the power was suddenly cutout. why cant i hold full power without the boat cutting off to half power? please help
    More than likely bad batteries. The LVC cut off limits the power becuase as you accellerate and put a heavy load on your batteries the voltage drops too low and LVC cuts in. Get some new batteries. Run 4S 2p 3000mah. I've had better luck with paralell than series

  15. #15
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    tx
    Posts
    1,279

    Default

    I run the castles on 4s as well.
    white geico w/2200kv 3674 leopard 53.5mph 4s2p, geico w/ 1800kv outrunner 52mph on 4s2p, genesis w/2200kv castle 53.8 on 4s2p, impulse 31 w/2200kv castle, stock p1 and ul-1

  16. #16
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    tx
    Posts
    1,279

    Default

    +1 77
    white geico w/2200kv 3674 leopard 53.5mph 4s2p, geico w/ 1800kv outrunner 52mph on 4s2p, genesis w/2200kv castle 53.8 on 4s2p, impulse 31 w/2200kv castle, stock p1 and ul-1

  17. #17
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    OK so I should run my impulse with 4074 2200k and 180a ESC on 4S with a m445 prop?
    Then my mystic with a 3674 2200kv and 120a esc on 4S with what prop here is what I have left on props since the m445 will be on the impulse..I have a m440, and x440, and a grim 40*52/3? I also have a grim 42*55 but its not sharpened or balanced?

  18. #18
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    I've had good luck speed wise with the 40-52/3 but what work to get it right. It does cavitate coming out of corners though.

  19. #19
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    So one more question...on my impulse setup why can't I just keep the m440 and step down to 4S?

  20. #20
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    Absolutly no reason at all. The larger prop will just add a bit more speed.However the smaller one will add more runtime. Also a larger prop will kick the LVC in quicker.

  21. #21
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    OK so I turned off the PVC on the ESC and I got full power for about a minute then poof....ESC died. OSE just informed me that I shouldn't have been using the seaking 120 with the Leo 3674 2200kv motor....when in fact they were the ones who told me to use that combo in my cat.. can anyone please inform me on if I can or cannot use this setup and its on 4S mind you and if not why? Also I have the exact same setup on my ul-1 and it runs awesome but not on the cat?

  22. #22
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    The hydro would be more efficient once running but they are hard to get onto plane. Mmm,I know some of the guys run 120's in the Mystic/Geico. I run the 180 and probably use it all. What timing did you set it to? And which prop did you end up running?

  23. #23
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tx
    Posts
    71

    Default

    Right I mean my hydro is running that setup and it runs great and the ESC is never hot after a run...but on the mystic I didn't even get to do one speed pass it died on acceleration. I just got the ESC a few weeks ago and this was my first run. The prop was a m445 on 4s

  24. #24
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    BC
    Posts
    7,342

    Default

    Well I am not sure what a M445 will pull but my M645 uses all that I expect the 180 to have. I'd have to look up some logs but I'm sure it is near max. The SK's don't have that double amp burst like some of the other ESC's

  25. #25
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    SD
    Posts
    287

    Default

    you need the 180 with them 445 and even the x642 with that motor on 4s
    It pulls almost 150 at full power from my load test in the past
    I have 2 mystics one with leo2200kv and one with leo 2000kv both on 4s
    I run 4500 -5000 4s 60c and it moves but will smoke anything less than a 180 esc
    Miss Geico (now white) Leopard 4074 2200kv motor T180 esc,x642 54.6 mph
    Miss Geico 2(now black and white)4074 2000kv motor, T180 esc m445 51.2 mph
    FAT PEOPLE ARE HARD TO KIDNAP

  26. #26
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    ny
    Posts
    367

    Default

    post nr 8: 4074/6s /2200kv ?
    i don't understand that you are running a cat on 4s 2200kv and a mono on 6s 2200kv.... strange


    and a 3674 2200kv 4s will work without problems with a 42/43 mm 1.4p cnc
    pretty sure that the problem can be found in your lipo's/connectors/wiring
    Last edited by iop65; 01-22-2014 at 01:52 PM.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •